.

The Doll Shelf

.

Unikatne ručno rađene autorske lutke

... svet je lepši s lutkama ...

Moje lutke su ručno napravljene i svaka je jedinstvena i neponovljiva. Velika radost i najbolji deo mog kreativnog bića utkani su u njih, kao i ogroman rad - mnogo sati sporog oblikovanja vune, šivenje, vezenje i ponekad rad sa žicom.

Lutke koje pravim su proizašle i evoluirale iz tradicionalne Waldorf lutke, kreirane i preporučene od strane Rudolfa Steinera, tvorca Waldorf pedagogije. Dok su tradicionalne Waldorf lutke rađene po strogim pravilima, Waldorf inspirisane lutke slede samo neka od tih pravila.

Kao i tradicionalne Waldorf lutke ove lutke su napravljene od prirodnih matrerijala. U osnovi lutke je česljana vuna, omotač/koža je od pamučne elastične tkanine, oči su izvezene, a kosa je od vune ili krzna.

Za razliku od izvornog modela, kod Waldorf inspirisane lutke postoje određena dodavanja i usložnjavanja u svrhu poboljšanja performansi i približavnja izgleda lutke mašti i ideji njenog kreatora. U ovom poboljšanju svaki lutkar nalazi svoj najbolji način da se izrazi i bira poboljšanja kako bi napravio jedinstvenu lutku i izgradio prepoznatljiv vlastiti stil.


Moja radoznalost i mašta neprekidno me podstiču da isprobavam i pronalazim nove puteve i mogućnosti izražavanja vlastite kreativnosti. Tokom života okušala sam se u različitim poljima umetnosti. U toj neprekidnoj igri traženja i pronalaženja ja se konstantno menjam i pronalazim skrivene delove sebe.